Tijdens een bruiloft scan ik voortdurend de omgeving. Soms op de vierkante centimeter en soms het hele landschap. Ook gaat mijn blik regelmatig omhoog naar de lucht, de wolken, de zon. Wat gaat het licht zo doen?

Het begint al bij de voorbereidingen van bruid en bruidegom in de ochtend. Je verkent het huis, de tuin, de zolder naar de mooie plekjes om mooie details te kunnen maken van schoenen, sieraden, de ringen en natuurlijk de kleding. Soms gaat een moeder dan helemaal in de stress omdat ik een mooi plekje in huis vind wat net niet is opgeruimd 😉
Maar fotografie is ook de kunst van het weglaten. Een moeder ziet dan de troep; ik zie de mogelijkheden voor een prachtige foto…

Tijdens de fotosessie zoek ik ook naar mooie lichtplekken en achtergronden. Als je bijvoorbeeld een plek in het bos hebt waar de zon net doorheen piept is dat een schitterende kans om te pakken.

En zoals je wel weet is het licht ’s ochtends vroeg en later op de avond vaak veel mooier dan midden op de dag (wat meestal het moment van de fotosessie is)… Daarom vraag ik het bruidspaar vaak om de dag lekker ruim in te plannen zodat er bijvoorbeeld na het diner ook nog een moment kan zijn voor een paar foto’s samen. Dan is het licht vaak veel zachter en romantische plaatjes zijn dan goed te maken!

Geniet van onderstaande mooi-licht-momenten! En ga je je bruiloft nog plannen; vraag of de fotograaf wat langer kan blijven voor dit soort prachtige avond-foto’s. Ik doe het graag!!