Op deze pagina vinden jullie volop bruiloften welke ik de afgelopen tijd mocht fotograferen.
Van meerdere bruidsparen ontving ik na hun bruiloft hun ervaringen met mij als hun trouwfotograaf...



29 november 2018 Arjan en Sietske
getrouwd in Drunen



17 oktober 2018 Erik en Marion
getrouwd in Echteld

Onze bruiloft is vastgelegd en in een prachtig trouwalbum gemaakt door Marcel kolenbrander. Dit album heeft onze verwachtingen overtroffen.
Marcel neemt de tijd om zorgvuldig de voorbereiding van je bruiloft te doen zodat hij weet wat jij belangrijk vindt.
We voelden ons gelijk bij hem op ons gemak. Hoewel het soms heel ongemakkelijk voelt, zo’n camera, wist hij een knopje te vinden waardoor dat ook weer zo weg was en wij ons zelf konden zijn.
Een pré- wedding foto sessie raden we iedereen aan. Zo kan je aan elkaar wennen en als bruidspaar alvast aan de camera.

Kortom wil je een goede fotograaf die geen standaard album maakt maar speciaal jullie album en een ontspannen sfeer tijdens een fotosessie en bruiloft, denk dan aan Marcel.

Eric & Marion


21 september 2018 Dita en Ronald
getrouwd in Lunteren

Wij hebben Marcel ervaren als een fijne, gezellige en vakkundige fotograaf. De voorbereidende gesprekken waren erg fijn en goed om goed voorbereid de huwelijksdag in te gaan. Tijdens de dag heeft Marcel prachtige foto's gemaakt, heel mooi om waardevolle momenten vast te leggen maar ook om momenten vast te leggen die wijzelf tijdens de dag niet meekregen. Nu kunnen wij genieten van hele mooie herinneringen aan deze mooie dag én van de heldere en sfeervolle foto's die Marcel gemaakt heeft en verwerkt heeft in een mooi album.
Marcel, bedankt!
Dita & Ronald

Check jullie trouwdatum hier




21 september 2018 Jeffrey en Monique
getrouwd in Almere

Op 21 september 2018 gaven wij elkaar het ja-woord. Het laatste wat we nog moesten regelen was een fotograaf. Via onze huwelijksambtenaar kregen we als tip contact op te nemen met Heart and Soul Trouwfotografie. Al vanaf de eerste ontmoeting was er een klik en vertrouwen. We voelden ons gelijk op ons gemak en hebben geen moment getwijfeld. Marcel levert prachtig werk en is daarnaast een fijn persoon om op deze speciale dag bij je te hebben. Zijn enthousiasme in zijn werk is duidelijk zichtbaar. Wij hebben een prachtig album en herbeleven ons huwelijk elke keer opnieuw als we de foto's bekijken.


14 september 2018 Paula en Frank
getrouwd in Putten

Marcel Kolenbrander - de mooiste dag van ons leven subtiel vastgelegd

Een trouwfotograaf kiezen... en van de velen zaken die men moet regelen voor een huwelijk. Onze trouwdag moest vooral in het teken staan van genieten, mooie mensen om ons heen en niet al te veel in het middelpunt staan. Hiervoor zochten wij een fotograaf die hierbij paste, voldoende aanwezig om de juiste foto's te schieten, maar niet overheersend. Hierin hebben wij Marcel voor de volle honderd procent gevonden.
Wij zijn in contact gekomen met Marcel via een eerdere bruiloft waarbij wij al erg onder de indruk waren van de foto's. Gewoon bij hem thuis onder het genot van een bakje koffie vond de eerste kennismaking plaats. Wij voelde ons direct op ons gemak en het gesprek voelde heel natuurlijk aan. Beide waren wij het er snel over eens dat het goed voelde en wij Marcel als onze fotograaf wilde. Niet onbelangrijk was dat Marcel hier zelf ook positief tegenover stond. Ook de fotograaf mag kritisch zijn en dat benadrukt zijn professionaliteit.

Pre-wedding shoot
Een aanrader voor iedereen wat ons betreft. Dit geeft je de gelegenheid om jouw trouwfotograaf aan het werk te zien, maar vooral om elkaar beter te leren kennen. Ook hier merkte wij hoe gemoedelijk en comfortabel de shoot verliep. Voldoende bijzondere en mooie poses, maar niet overheersend of gemaakt. Binnen een paar dagen hadden wij de resultaten al in ons bezit en waren wij oprecht best onder de indruk.

De grote dag
Hoe spannend deze dag ook was hebben wij ons gaan moment druk hoeven maken over de fotografie. Een paar weken van tevoren hadden wij uitgebreid met Marcel besproken hoe en waar wij foto's gingen maken zodat hij perfect in ons draaiboek paste. De ochtend verliep prachtig van het elkaar voor het eerst zien, prachtig zonlicht in de kloostertuin naar gekkigheid op het strand. Dit alles werd zeer natuurlijk begeleid door Marcel en voelde eveneens heel persoonlijk. Wat ons verder opviel is dat tijdens de ceremonie Marcel ons helemaal niet is opgevallen en dit terwijl er toch een groot aantal hele mooie foto's zijn genomen. Het was voor ons van grote waarde dat wij in de aanloop van onze dag toch zeer snel een persoonlijke band hadden opgebouwd met Marcel, hierdoor voelde het gewoon alsof Marcel erbij hoorde.

Het resultaat
Het mooie verrassingsmoment wanneer Marcel ons trouwboek presenteert. Elke pagina weer vol verwondering en met genot terugdenkend aan onze dag. Afwisseling van haarscherpe details, bijzondere lichtvallen en vooral veel spontane foto's waarop wij en onze gasten zichtbaar genieten. Een top resultaat van een topfotograaf, Marcel nogmaals enorm bedankt dat jij deze dag met ons wilde beleven en net dat beetje extra heb weten te brengen.


Check jullie trouwdatum hier




8 september 2018 Rianne en Rob
getrouwd in Ermelo

Marcel is van het begin tot het eind op onze bruiloft geweest; het was gezellig en we hebben echt prachtige foto's gekregen. Wij raden Marcel zeker aan als trouwfotograaf! Bedankt voor al je hulp en prachtige foto's!

Groetjes, Rob & Rianne


7 september 2018 Sabine en Herman
getrouwd in Noordwijk



18 augustus 2018 Dyanne en Matthew
getrouwd in IJsselstein



10 augustus 2018 Marjanne en Erik
getrouwd in Leusden, Amersfoort, Renswoude



2 augustus 2018 Marco en Shurinai
getrouwd in Bodegraven / Reeuwijk / Leusden

Onze trouwdatum 2 augustus 2018 stond vast en dan gaan de voorbereidingen beginnen. Locaties, ringen en ja een fotograaf om onze dag voor de eeuwigheid vast te leggen. Wie? Geen idee, dus zo kwamen wij via Facebook Marcel tegen en werden wij gegrepen door de echte emoties in zijn foto's. Een afspraak gemaakt om ons te oriënteren en wij waren direct beide heel enthousiast. Marcel heeft een duidelijk verhaal en werkwijze, maar wist zich bovenal in te leven in onze dag en kwam direct met zeer bruikbare tips. Wij dachten even een kwartiertje kennis te maken, maar na vijf kwartier was het voor ons duidelijk dit is onze trouwfotograaf.

Tijdens onze loveshoot voelde het vanaf minuut 1 zeer vertrouwd met Marcel en was het fijn om al even aan de camera gewend te kunnen raken. Zeer verrast waren wij toen Marcel vroeg 'willen jullie gelijk even de foto's bekijken?''. Ja natuurlijk! Fantastisch was 't om gelijk even het resultaat te kunnen bekijken. Geen fotobewerkingen, maar de echte puur natuur foto's.

Uiteindelijk was het zover, onze dag was gekomen. Marcel heeft onopvallend prachtige momenten vastgelegd en waar nodig een stapje naar voren gedaan om de waardevolle momenten vast te leggen. Door zijn ervaring herkend hij dit als geen ander.
Wij hadden een behoorlijk vol programma, waardoor er weinig tijd was voor een lange fotoreportage te maken. Gelukkig gaf Marcel gedurende de dag aan, ik heb nu nog te weinig materiaal voor het album, geef me een kwartiertje na het diner, dan zonderen wij ons nog even met z'n drietjes af. Ik weet een mooie locatie hier in de buurt, prachtige omgeving en op dat uur met mooi zachte licht. Marcel had dit tijdens ons eerste gesprek al benadrukt, het mooie zachte (avond)licht en het moment om weer even tot elkaar te komen. En ja, dat gebeurde helemaal, heerlijk even samen... en toen zei Marcel ja het staat erop. Nu al, geen geposeerde foto's, moeten wij echt al terug. Achteraf hebben wij dit kwartiertje als heel prettig ervaren en een aanrader voor een ieder. Gewoon tijd voor maken en doen.

Een kleine zes weken later mochten wij al ons trouwalbum ophalen. Wij hadden Marcel met ons album de vrije hand gegeven, om zijn idee hierin volledig tot uitdrukking te kunnen brengen. Dit heeft hij allerminst beschaamd, wat zijn wij super blij met ons album. Een prachtig stuk vakwerk! De hele verhaallijn komt hier in tot uitdrukking en laat je de dag weer herbeleven. En inderdaad Marcel; de foto's met het 'zachte licht' zijn stuk voor stuk prachtig.

Nu rest ons alleen nog om Marcel nogmaals hartelijk te bedanken voor zijn inbreng bij onze trouwerij. Mede dankzij jou hebben wij een geweldige dag gehad en met als eindresultaat een fantastisch mooi trouwalbum. Onze predikant sprak tijdens onze dienst over Shurinai haar 'perfecte plaatje', nu moet wij jou complimenteren met de perfecte plaatjes. Je hebt al onze verwachtingen overtroffen en zijn jou zeer dankbaar.

Een liefdevolle groet, Marco & Shurinai Sloof



Check jullie trouwdatum hier



29 juni 2018 Robin en Elisa
getrouwd bij Fier - Bussum



22 juni 2018 Esther en Dennis
getrouwd in gemeentehuis Wageningen



16 juni 2018 Ruben en Femke
getrouwd bij Hoeve Sparrendam in Hoevelaken



8 juni 2018 Marcel en Marianne
getrouwd bij Fletcher de Kalkovens in Huizen

"Marcel hebben we ontmoet op een wedding-day event in Huizen. Daar hadden we een goede indruk gekregen, die we niet vergeten waren toen we 4 maanden later de zoektocht naar een fotograaf inzetten.
Tijdens het ontmoetingsgesprek hebben we echt kennis gemaakt. Hierin heeft Marcel rustig uitgelegd hoe hij werkt, welke keuzes hij maakt en waarom hij dat zo doet. Voor ons heerlijk transparant. Nadat de keuze was gemaakt, hebben we samen een pre-wedding shoot gedaan. Dit gaf Marcel een idee hoe wij als stel zijn en leerden wij als stel hoe je de fotograaf eigenlijk totaal moet negeren om het mooiste in je naar boven te brengen.
Door de pre-wedding shoot waren we op de bruiloft totaal op ons gemak en konden wij ons vooral richten op onze dag. En het eindresultaat? Dat mag er wezen! Over het fotoalbum krijgen wij veel complimenten en dan hebben we nog ruim 600 andere foto's waarin een hoop grappige, mooie of heel herkenbare momenten staan. We weten nog steeds niet welke foto aan de muur komt, het is lastig kiezen :-)
Marcel, bedankt voor jouw hulp bij onze mooie dag.""
Marianne en Marcel


4 juni 2018 Evelon en Jordy
getrouwd in Den Hout

"Van al die fotografen, welke kies je dan? Laptop open, google open, reviews lezen, maar uiteindelijk geeft het gevoel de doorslag.
Zo kwamen wij bij Marcel terecht. Het eerste gesprek was al zo fijn dat we zeker wisten dat het goed ging komen. Daarna een pre-wedding shoot gedaan en toen werden we echt enthousiast.
Onze bruiloft was klein en heel persoonlijk, en Marcel hoorde daar bij. De rust die hij uitstraalt hadden we echt nodig, maar ook dat we ons nergens druk om hoefden te maken. Terwijl wij aan het genieten waren van alles om ons heen, legde Marcel alles onopvallend vast. Echt zo ontzettend fijn!
En dan het album. Marcel heeft er echt voor gezorgd dat iedere keer als we het album open slaan, we de dag opnieuw beleven, echt geweldig!! Dingen die wij niet door hadden, zag Marcel wel en zo heeft hij elk moment, elk verhaal, supermooi vastgelegd. We blijven ervan genieten.
Bedankt Marcel!!"
Evelon en Jordy


Check jullie trouwdatum hier




11 mei 2018 Willem en José
getrouwd in Barneveld


"Wij hebben onze bruiloft zeer positief ervaren met Marcel als fotograaf. Marcel straalt veel rust uit, waardoor we ons op ons gemak voelden en we meteen ontspannen waren tijdens de reportage. Doordat hij eerst foto's van afstand nam, hadden we fijn de tijd om echt even met z'n tweeën aan de dag te beginnen. De rest van de dag heeft hij prachtig vastgelegd, met als resultaat een geweldige verzameling foto's die precies het verhaal vertellen van onze bruiloft. Bedankt!"
Willem en José



Betrokken, ervaren. Hier is geen woord aan gelogen.
Wij hadden ons niemand beters kunnen bedenken en wensen als Marcel. Het eerste wat hij uitstraalt is rust, hoe fijn is dat op een dag dat je zelf vol zenuwen zit. Hij heeft de dag voor ons zeker een stukje makkelijker gemaakt. Regelde eigenlijk de groepsfoto's voor ons, ging vlot en goed. Zo super super super bedankt voor je geweldige werk en betrokkenheid met onze dag. Dit is zeker niet de laatste keer dat we elkaar zien.

Jacky & Eric
Marcel is rustig en weet door ervaring heel goed wat hij nodig heeft om die ene foto te krijgen waar hij naar op zoek is. Om precies dat in beeld te krijgen wat de sfeer en het gevoel weergeeft van het moment en van de dag. Dat doet hij niet schreeuwerig en gedwongen maar juist heel ongedwongen en zoveel mogelijk spontaan en natuurlijk. En dat werkt heel fijn, want op die manier krijg je de meest natuurlijke en fijne beelden als eindresultaat.

Janneke en Marco
Na onze eerste kennismaking wisten wij meteen dat we voor Marcel zouden kiezen voor onze bruidsfotografie.
De rust die hij uitsraalde, zijn enthousiasme over fotograferen en het meteen al meedenken gaf ons veel vertrouwen. Marcel heeft onze verwachtingen helemaal waar gemaakt.
Tijdens de bruiloft is Marcel zeer onopvallend te werk gegaan, wij waren hem vergeten, terwijl hij onze emoties prachtig vastlegde. Wij zijn erg blij met ons prachtige fotoboek, echt een perfecte weergave van onze bijzondere dag.

Daphne en Maarten

Marcel is so easy to shoot with. He's very professional and provides good quality and artistic shots. It was a pleasure having him as our wedding photographer. Our wedding album was even delivered earlier than agreed and the quality wasn't sacrificed. Thank you once again, Marcel, for capturing wonderful moments of our special day!

Lia and Arthur


Allereerst willen wij Marcel een groot compliment geven voor de fantastische bijdrage aan onze dag. Je bent een topper! Een paar dingen die er voor ons uitsprongen waren de ongedwongen en gezellige sfeer, scherp oog voor detail en een geweldig eind resultaat! Of je nu wel of niet fotogeniek bent, Marcel weet er de mooiste fotoshoot van te maken. Door de ongedwongen sfeer, waarin je als stel helemaal jezelf kunt zijn op de manier die bij je past, krijg je echt persoonlijke foto's.

Cord en Jacobine

Toen ik op zoek ging naar een fotograaf voor de bruiloft wist ik dat ik voor kwaliteit wilde gaan. Ik zocht iemand met ervaring en passie en wilde iemand die romantische, persoonlijke foto's kon maken. Ik kwam uit bij Marcel. Wat andere mensen over hem zeiden op de site klopte helemaal in mijn plaatje en de foto's in zijn portfolio waren top!

Anne en Koen
Op de dag zelf ook heel blij met Marcel (en inmiddels heel vertrouwd), niet alleen fotograaf, maar een soort all-round redder die ook kleine onverwachte dingen opgelost heeft zonder dat je het ook maar in de gaten hebt. De trouwreportage was super ontspannen en gezellig, wat ook zeker terug te zien is in de foto's. Ook de foto's van de rest van de dag zijn mooi, de emoties, kleine momenten die je zelf niet hebt meegekregen... precies wat wij zo graag vastgelegd wilden hebben.
Marcel, ontzettend bedankt voor alles!!

Liefs, Cynthia en Tijmen

Toen we aan het zoeken waren naar een goede fotograaf kwamen we op jouw website terecht. Je was gelijk onze favouriet. Je stijl vinden we heel mooi, oog voor detail en emoties, heel persoonlijk.
Daarom voelden we met jou ook gelijk een klik. Omdat wij op de foto gaan spannend vonden, gaf jouw ontspannen houding een stuk rust en vertrouwen. Ook op onze bruiloft hebben we dat ervaren. Je hebt elk moment van de dag heel mooi vastgelegd. Als we door ons album bladeren, genieten we echt na van een geweldige dag!

Liefs, Rolf en Samantha

Marcel is een top fotograaf. Heel prettig in de omgang, vol passie met zijn werk bezig en op de dag zelf merk je eigenlijk niet eens dat hij er is. Maar in het fotoboek zie je de resultaten terug, écht een blijvende herinnering aan de dag. Heart and Soul Trouwfotografie is zeker een aanrader als fotograaf!

Alex en Marieke
Op de bruiloft nam Marcel de regie om ervoor te zorgen dat er mooie foto's werden gemaakt, zonder zelf in de schijnwerpers te staan.
Marcel heeft oog voor licht, voor mensen en voor details. De foto's zijn prachtig geworden en in goed overleg in een mooi boek verwerkt.
Zeker aan te raden!

Brenda en Andre
De foto’s weerspiegelen echt het gevoel van ieder moment en het fotoboek is een fantastische samenvatting van ónze dag. Onze ervaring met Marcel is dat hij je gewoon jezelf laat zijn, af en toe een subtiele aanwijzing geeft, maar we waren ons nauwelijks bewust van zijn aanwezigheid deze dag. Marcel bedankt voor deze mooie herinneringen!

Andre en Martina

Marcel heeft onze bruiloft geweldig weergegeven en veel zorg en aandacht besteed aan het maken van ons fotoalbum. Wat overigens tot grote vreugde van Vesna al na twee weken af was. De samenwerking met Marcel verliep heel prettig. Wij zijn heel blij voor Marcel te hebben gekozen en zouden hem bij onze vrienden zeker aanraden. Marcel bedankt!

Sennen en Vesna

Jullie datum beschikbaar?
CONTACT